dinsdag 26 juni 2012

Rok The Rolling StonesAl jaren ben ik op zoek naar een kledingstuk met het logo van The Rolling Stones erop. Nooit was ik helemaal tevreden om tot aanschaf over te gaan.
Het idee om iets met dit logo te doen heb ik ook al heel lang, alleen had ik geen geschikt kledingstuk ervoor. Totdat ik deze wollen rok van Mexx kreeg. Het ontwerp van de rok past in de tijdgeest waarin het logo ontworpen is.


Eerst heb ik het logo moeten vergroten. Hiertoe heb ik rasterlijnen op het uitgeprinte A4 getrokken en alle snijpunten opgemeten en overgezet op A2.


Vervolgens heb ik de zwarte en witte delen uitgeknipt en de papieren mal op de stof gelegd. Daarna de contouren op de stof getekend en uitgeknipt.
De witte delen heb ik eerst verdikt door wattage op de rok te plakken en vervolgens witte voeringstof erover te lijmen. Zodoende lijkt het alsof het speeksel echt op de mond en tong ligt. Voeringstof bootst het glimmende karakter van speeksel na. Daarna kon ik de rode mond lijmen op de rok. Men spreekt altijd over fluweelzachte lippen, vandaar dat de rode stof van velours is ;)
De tanden heb ik met verticale steken geborduurd met glansgaren.


Uit de website van SlamFM.nl:
"Het originele ontwerp van de befaamde uitgestoken tong, al tientallen jaren het traditionele logo van The Rolling Stones, is gisteren verkocht aan het Victoria and Albert Museum in Londen. Het museum telde iets meer dan vijftigduizend pond neer voor het ontwerp. Het logo is ontworpen in 1970 en heeft sindsdien altijd gediend als het vaste logo van de band. Jagger was ontevreden met de logo's die zijn platenmaatschappij voorstelde, waardoor hij naar designstudent John Pasche stapte. Pasche kreeg destijds vijftig pond betaald voor de tekening. Het logo combineert de befaamde lippen van zanger Mick Jagger met de rebelse houding van de band. Het dook voor het eerst op als cover voor het album Sticky Fingers, uit 1971. Het bedrag werd voor een deel opgehoest door liefdadigheidsorganisatie The Art Fund, die het logo graag terug in Britse handen zag komen. Het museum noemde het logo in een verklaring "het bekendste rocklogo ter wereld".

Vanwege het rebelse karakter van de band heb ik het logo op de achterkant van de rok geplaatst. Dit geeft een sexuele verwijzing en ook een 'fuck you all!' houding.


De rok is gedragen door Maaike Widdershoven tijdens de show van byDD tijdens de Floating Fashion Week op vrijdag 25 mei 2013.

2 opmerkingen:

  1. Geweldig Daphne! Waar haal je het geduld vandaan? Super!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je!! Ik word er rustig van en het resultaat maakt me erg blij. Dit wil ik het liefst elke dag doen ;)))

      Verwijderen