vrijdag 25 januari 2013

PimDD jurkblouse A-rticles mt 36

Deze blouse/jurk van A-rticles in linnen heb ik gekregen. Wat ik er niet mooi aan vind is de driekwart-mouw. De mouw heb ik afgeknipt en kan ik misschien nog voor een ander project gebruiken. Ik heb uit een andere geruite blouse de mouwen afgeknipt precies langs de naad bij de schouder. Ik wist nog niet hoe ik de geruite mouw aan de jurk vast wilde maken en toen bedacht ik dat ik de ronde vorm van de mouw van de geruite blouse aan wilde houden. Deze heb ik eerst afgewerkt met een grijs randje waar een veter van een bergschoen als koord in is verwerkt. Omdat de geruite mouw ook wat kort was had ik nog een stukje mouw uit de jurk nodig voor de lengte. Dit geeft uiteindelijk een stoer of futuristisch effect!

De kraag heb ik vervangen door de kraag uit de geruite blouse, in bloem-motief. Dit stofje zit ook aan de manchetten van de geruite blouse. En op deze blouse zaten ook zakken met het bloem-motief.

Het klepje van de zakken heb ik op de borstzak van de jurk terug aangebracht. In de jurk zitten aan de binnenkant borstzakken, aan de buitenkant zie je alleen de stiksels ervan. Door de klep wordt nog meer benadrukt dat het lijkt alsof er wel een borstzak zit aan de buitenkant!

De onderkant van de jurk heeft een split tot aan de billen. Met de rechte onderkant mocht ook iets spannender gebeuren. Zo heb ik de grijze stof rond geknipt, zodat het lijkt alsof het een rokkostuum is met hun ronde a-symmetrische einde en split. De grijze stof heb ik eerst afgewerkt met de stof uit de geruite blouse (dus omgekeerd t.o.v. de mouwen) en de schoenveter als koord erin verwerkt. 

De blousejurk is te leen via De Kledingbibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten