zaterdag 13 april 2013

Blouse Judith


De retro-blouse zat te krap bij Judith en trok het niet meer aan. Toch kon ze de blouse niet weg doen omdat ze de print en de manchetten aan de mouw te gek vindt, en terecht! Toen ze de blouse aanhad, zag ik waar het te krap zat: de coupenaden bij de borsten zaten veel te hoog. Omdat het onderste gedeelte van de blouse omlaag moest dacht ik aan de kleding van de vrouwen van een paar eeuwen geleden:


Wat op de etalagepop niet overkomt, is dat de overgang van retroprint naar zwart bij Judith onder haar BH zal uitkomen.
Het bovenste gedeelte van het rugpand bij cowboy-bloezen loopt vaak niet recht van de linker naar de rechter schouder zoals bij gewone bloezen, maar met een punt in het midden naar beneden. Ik heb de punt afgerond in de vorm van een hart.
De kraag van de blouse heb ik om de col vastgezet.


5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je! Hier krijg ik nou een kick van, dat het idee wat ontstaat tijdens het passen en opmeten er ook zo uit komt te zien. Ik wou dat die blouse van mij was!

   Verwijderen
 2. Helemaal superdepuper! Ik volg je ook met veel plezier! ben steeds weer benieuwd naar je nieuwe creaties! Zelf vorige week een lockmachine aangeschaft om breiwerk een tweede leven te kunnen geven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Elly! Jij bent ook lekker op dreef! In mijn volgende project ga ik weer aan de gang met borduurwerk zoals rok Rolling Stones en Colbert Russia. Hiervoor moet ik nog enkele barrieres over, des te meer voldoening als het lukt ;).
   Ik heb sinds een paar maanden een lockmachine, maar doe er nog niets mee... vind het moeilijk. Ik zou toch eens een workshop moeten volgen.

   Verwijderen
 3. WOW! Wat is die enorm gaaf geworden!! Echt woorden schieten tekort... Je bent een kanjer!

  PS Weet nog goed hoe jij tijdens het passen en meten helemaal opleefde. Je zag het al helemaal voor je... en zat boordevol ideeen. Geweldig om te ervaren en dan met dit resultaat. Lfs! XX

  BeantwoordenVerwijderen