vrijdag 4 mei 2012

Colbert RussiaDit colbert heb ik gekregen van mijn buurvrouw. Zij maakt theater, waarbij dit colbert gedragen is door een acteur. De jas heeft zij gekocht bij de dumphandel en ik vind het er op zich al Russisch uitzien. Ook is het mooi getailleerd op de rug.
Eind maart ben ik op studiereis geweest naar Moskou en St. Petersburg, op het Kremlin werd ik geïnspireerd door de gouden torentjes in ui-vorm die je veel ziet op kerken. Onderstaande afbeelding heb ik uitgedrukt in oude knopen en op de achterkant van het colbert vastgenaaid.Toen ik de knopen liet zien aan mijn vriend, was zijn eerste reactie: 'from Russia with love'. Vandaar de geborduurde tekst op de zijkant van de mouw.In het Hermitage van St. Petersburg heb ik bovenstaande foto genomen van een tsaar, vanwege zijn kostuum. Alle kostuums zijn vol behangen met koorden, dit heb ik terug laten komen in de zakken en met een rood bandje van pailletten rond de schouderpartij.
Alle gekozen kleuren zoals rood, groen en goud komen terug in de kostuums van de tsaren en gebouwen.
Het enige wat nog ontbrak is bont natuurlijk. Bijna elke vrouw draagt bont, schitterend! Het bont wat aangebracht is aan de mouwen en de kraag had ik nog over, van de bontjas van mijn oma heb ik er een DDachon van gemaakt wanten: zie hier. En een baseball pet: zie hier.


2 opmerkingen:

  1. Super Daphne! Ik wil hem wel aanzien bij een russisch model... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je. Ik had hem gister op Bevrijdingsfestival aan met de pet van bont en de spijkerbroek met knielap en kreeg veel opmerkingen ;)

    BeantwoordenVerwijderen