vrijdag 19 juli 2013

MoBa 13: Fetishism in Fashion

Vandaag ben ik inspiratie op gaan doen bij de Mode Biënnale Arnhem.
Uit de site van MoBa: De hoofdexpositie FETISHISM IN  FASHION  wordt tentoongesteld in MºBA CENTRAAL (Rozet, Kortestraat 16 Arnhem) en bestaat uit 13 kamers waarin de fascinerende, wonderlijke en verstrekkende wereld van het fetisjisme wordt blootgelegd. De ware aard van het  fetisjisme wordt tot leven gebracht aan de hand van kleding, accessoires, fotografie, film en een mix van media. Sjamanisme, infantilisme, legenden, nudisme, en nomadisme zijn een paar van de intrigerende en illustere trefwoorden die het hart vormen van deze expositie die wereldwijd zijn gelijke niet kent. In een speciaal voor de hoofdexpositie ingerichte MOOD ROOM vat Lidewij Edelkoort de essentie van het fetisjisme samen door een bijzondere selectie van kunst, fotografie, film en clips.


Deze cape vind ik het mooiste wat ik zag!
En deze mouwen, strak om het mooiste deel van de arm en schouder en wijd uitlopend naar de hand.
Bij dit 'corset' is er nauwelijks genaaid. Alles is vastgezet met studs.
Onder: wat een monnikenwerk om elke plooi te vouwen en vast te maken. Heel knap!Een schilderij van een beer gemaakt van allerlei stofjes en borduurwerk. Dit doet me denken aan mijn colbert 'je maintiendrai'. En het borduren met kraaltjes zoals dit gezicht. Uren werk moet hier inzitten.


Zo ook onderstaande pet van bont, waarbij ik een bestaand petje bekleed heb met bont.Nep bont geschoren, dit inspireert me en hiermee wil ik ook ooit iets mee gaan doen.
Of zoals hieronder, het omvouwen van delen en vastzetten.


Of het verwerken van strijkkralen. Dit idee heb ik al langer, wel heb ik D-tjes gemaakt van strijkkralen als business-kaartje.Schitterende afwerking! Vooral de roze draden die omgeslagen zijn en de groene stof onder de pailletten.


Jurk van Viktor & Rolf bestaat alleen maar uit kraaltjes. Hij weegt 10 kilo en kost € 50.000,-.


Mooi vanwege de kunstzinnigheid ervan. Lagen wattage afgewisseld met een laagje stof. De ronde hals vind ik schitterend!


Lekker kleurrijke lieslaarzen.
Grappige laarsjes gemaakt van hoeven. De versie van A.F. Vandevorst maakt het wel draagbaar.En natuurlijk een foto van een mooi geconstrueerde capuchon ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten