vrijdag 31 januari 2014

MEKKA goes vintage en FeelGood Market Eindhoven

Op zaterdag 1 februari vindt 'MEKKA goes vintage" plaats tussen 11:00 en 18:00u. Een vintage markt in de schitterende Metaal Kathedraal van De Meern.

Foto: Merel Waagmeester

Tijdens deze markt worden meerdere malen optredens verzorgd door Vocal Arts Academy en door een singer- songwriter duo.
Er wordt geld ingezameld voor het goede doel door 24uur Live Build. Zij zorgen voor ondersteuning in hygiëne, sanitair, schoon water en kwaliteit van onderwijs in Kameroen.
Onder het genot van erwtensoep of glühwein kun je kijken naar een modeshow met vintage trouwjurken en een show door de ondernemers die op de markt staan. byDD is er bij en ik heb een vriendin gevraagd met haar dochter om colletjes te showen, en ook aan de naaister van deze colletjes, die bij i-did slow fashion leert en werkt.
Bij i-did krijgen (veelal) allochtone vrouwen een jaar lang een dag in de week een naaiopleiding, daartegenover produceren ze twee dagen in de week in het bedrijf. Ze worden ook op het sociale vlak begeleid in de vorm van trainingen.
Hieronder een greep uit de collectie die o.a. zij genaaid heeft:byDD is ook te vinden op de FeelGood Market in het Klokgebouw, Strijp-S te Eindhoven op zondag 16 februari tussen 12:00 en 18:00u. Hier worden niet alledaagse creaties aan het publiek getoond. Erg gezellig, waar je ook biologisch kunt eten en drinken.


Tot snel?- col - hoodie - capuchon - sjaal - das - tote tas - uniek - handgemaakt - hergebruik - re-fashion 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten